Jak działa zielona kawa?

kawazielonabannerW wielu artykułach dotyczących zielonej kawy, możemy przeczytać, że ten „boski suplement” nie tylko odchudza i przyspiesza przemianę materii, ale również rozbija złogi tłuszczowe oraz uelastycznia skórę. Jak naprawdę to wygląda? Zielona kawa nie jest niczym odmiennym czy dziwnym, jest to po prostu zwykła kawa, aczkolwiek przed obróbką termiczną. Co różni jej od swojej tradycyjnej „siostry”?

Jej cudowne właściwości wynikaj ą z obecności kwasu chlorogenowego. Kwas ten występuje w elementach zielonych roślin, w tym np. w owocach kawowca, pokrzywie czy w brzoskwiniach. Kwas chlorogenowy to antyoksydant – posiada właściwości obniżające wchłanianie cukru. To właśnie dzięki niemu, nasz organizm korzysta ze zgromadzonych zapasów, zamiast tworzyć nowe, a my tracimy na wadze! Dodatkowo kwas ACG (chlorogenowy), jako naturalny polifenol, zapobiega postępowaniu procesów starzenia się organizmu oraz rozwojowi komórek rakowych. Naukowcy dowodzą, że zielona kawa ma trzykrotnie silniejsze właściwości przeciwutleniające, aniżeli zielona herbata! Kwas chlorogenowy posiada również trzecią, wyjątkową właściwość – zwiększa czułość komórek na insulinę. Związek ten ma, zatem właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybiczne.

Japońscy naukowcy udowodnili, że połączenie kwasu chlorogenowego oraz kofeiny, ma znaczący wpływ na obniżenie stopnia przyswajania glukozy ze spożywanego pokarmu. Oznacza to, że zmniejszone zostają możliwości magazynowania przyswojonej glukozy w organizmie pod postacią szkodliwego i nieestetycznego tłuszczu. Zielona kawa uważana jest za jeden z najskuteczniejszych środków na odchudzanie nie tylko w Polsce, ale również na całym świecie. Zarówno naukowcy, lekarze jak i chemicy dowodzą, że systematyczne spożywanie zielonej kawy pomoże zredukować zawartość tkanki tłuszczowej w naszym organizmie do trzydziestu procent!

Oczywiście w zielonej kawie znajduje się również kwas kawowy. Kwas ten ma właściwości przeciwzapalne, żółciopędne, a także przeciwmiażdżycowe. Nie należy zapominać, ze on również jest antyoksydantem. Regularne spożywanie zielonej kawy ma ogromny wpływ dla naszego organizmu, nie tylko ze względu na utratę tkanki tłuszczowej. Zielona kawa zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, wpływa bardzo korzystnie na funkcjonowanie nerek, a także chroni mężczyzn przed wystąpieniem kamieni żółciowych. Dodatkowo suplement ten podkręca tempo przemiany materii, wpływa na pracę umysłu, pamięć oraz koncentrację.

Jak widzimy zielona kawa posiada wiele pozytywnych właściwości. Jako, że jest ona w pełni naturalna, można śmiało stwierdzić, iż nie posiada żadnych wad i przeciwwskazań. Jako, ze kawa w pastylkach jest łatwa w przyswajaniu, nie musimy nawet martwić się jej smakiem. Liczne badania i ekspertyzy potwierdziły jej zdrowotny wpływ na ludzki organizm, co oznacza, że możemy brać ją bez żadnych obaw. Niewątpliwie zielona kawa to jedno z największych odkryć dwudziestego pierwszego wieku.

greencoffeeopinie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *