Właściwości zielonej kawy

optymalneodchudzanieZielona kawa, a ściśle ujmując ziarna oraz jej ekstrakt, posiada cudowne właściwości, które zmienią nasze dotychczasowe funkcjonowanie. Kawa ta zaliczana jest do grupy żywności funkcjonalnej. Oznacza to, że produkty zawierające zieloną kawę nie tylko pomagają w odchudzaniu, ale również neutralizują wolne rodniki i wpływają na obniżenie poziomu cukru we krwi.

Zielona kawa, jako niepalone ziarna kawy z gatunku Robusta, zawierają znacznie więcej, aniżeli zwykła kawa, nielotnych związków oraz kwasu chlorogenowego. Jakie właściwości ma ten wyjątkowy suplement?

PO PIERWSZE: ZIELONA KAWA WSPOMAGA ODCHUDZANIE

Skuteczność działania ekstraktu z zielonej kawy w zakresie znaczącej redukcji masy ciała, a tym samym zbędnych kilogramów, została potwierdzona naukowo. Największy, a można też śmiało stwierdzić, ze decydujący wpływ, na utratę masy ciała ma kwas chlorogenowy. Kwas ten znacząco zmniejsza absorbcję glukozy ze spożywanych przez nas posiłków, niezależnie od płci czy też stanu zdrowia.

PO DRUGIE: DZIAŁA ANTYRAKOWO

Mało, kto z nas zdaje sobie sprawę, że zielona kawa ma również właściwości antyrakowe. Kwas chlorogenowy należy do grupy polifenole, bądź, jak kto woli fenolokwasów. Związki te są antyutleniaczami. Oznacza to, że neutralizują one szkodliwe dla naszego organizmu wolne rodniki oraz metale ciężkie, a także hamują i opóźniają wczesne etapy powstawania komórek nowotworowych. Naukowcy dowodzą, że zdolności antyoksydacyjne kwasu chlorogenowego są znacznie większe aniżeli popularnego kwasu askorbinowego, zwanego również witaminą C. Można, zatem przyjąć, że zielona kawa pomaga nam w pewnym stopni, zabezpieczyć się przed chorobami nowotworowymi.

PO TRZECIE: PROFILAKTYKA W PRZYPADKU WIELU CHORÓB

Kwas chlorogenowy ma znaczący wpływ na zwiększenie produkcji przeciwciał odpowiedzialnych przede wszystkim za naszą odporność. W połączeniu z innymi kwasami działa on żółciopędnie i żółciotwórczo – tym samym chroni jeden z naszych najważniejszych narządów, wątrobę. Kwas salicylowy, również znajdujący się w zielonej kawie, ma działanie przeciwzapalne i przeciwgorączkowe. Dodatkowo kwasy galusowy i gentyzynowy niszczą wirusy i bakterie.

Zielona kawa i wszystkie preparaty zawierające jej ekstrakt, znacząco przyczyniają się do odchudzania. Nie tylko zmniejszają łaknienie, ale również zwiększają nasza kondycję i mobilizują do większego wysiłku fizycznego. Każda z pań powinna mieć na uwadze, że zielona kawa wpływa na nieestetyczny cellulit – sprawia, że nasza skóra staje się napięta, gładką i miękka. Suplement ten posiada niemal „magiczne” właściwości, które wpływają na najważniejsze obszary naszego życia: zdrowie, szczęście, wygląd etc. Związki zawarte w zielonej kawie przyczynią się bezpośrednio do utraty wagi, a ta na wygląd. Dodatkowo mają one właściwości antyrakowe, więc wpływają na nasze zdrowie. Pozytywny wygląd w połączeniu ze stuprocentową wydolnością organizmu, da nam szczęście, poczucie wartości, a przede wszystkim energię na długi czas.

Niewątpliwie zielona kawa posiada bardzo dużo właściwości. Nie sposób wszystkich zliczyć. Znacząca redukcja masy ciała, a więc przeciwdziałanie otyłości, to tylko wierzchołek góry lodowej. Warto mieć na uwadze, ze suplement ten zawiera wiele innych, z wyjątkiem kwasu chlorogenowego, związków, które mają pozytywny wpływ na nasz organizm.

greencoffeeopinie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *